loading...

وب تفریحی یادگاری

خواص و مضرات کاهو خواص و مضرات کاهو کاهو یکی از سبزیجات مفید می باشد که دارای ارزش غذایی بالایی است که از زمان های قدیم به عنوان یک گیاه دارویی در آشپزخانه ها استفاده می شده است. انواع کاهو در باز

ادمین بازدید : 128 پنجشنبه 17 مرداد 1398 نظرات (0)

خواص و مضرات کاهو

خواص و مضرات کاهو , عوارض و زیان های کاهو , فواید و خاصیت های کاهو , o hw hi

خواص و مضرات کاهو

کاهو یکی از سبزیجات مفید می باشد که دارای ارزش غذایی بالایی است که از زمان های قدیم به عنوان یک گیاه دارویی در آشپزخانه ها استفاده می شده است. انواع کاهو در بازار وجود دارد که شامل کاهو گرد ، کاهو برگی ، آیسبرگ ، کاهو رومی و غیره است. شما می توانید در این نوشته در مورد خواص بی نظیر کاهو اطلاعات کافی را کسب کنید.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات کاهو را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص کاهو و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های کاهو

پیشگیری از آلزایمر

عصاره کاهو با جلوگیری از مرگ سلول های عصبی که نقش مهمی در حافظه دارند با بیماری آلزایمر مبارزه می کند. کاهو به مانند یک نوروپروتکتیو عمل کرده و برای درمان بیماری های عصبی مفید است. کاهو منبع سرشاری از نیترات می باشد که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل شده و خطر بروز اختلالات عصبی را کاهش می دهد.

سلامت قلب

در کاهو ویتامین سی و بتاکاروتن به مقدار فراوان یافت می‌شود که از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی جلوگیری کرده و کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. همچنین فیبر و پتاسیم موجود در این گیاه باعث می‌شود تا کلسترول خوب خون افزایش پیدا کند به همین دلیل مصرف کاهو برای سلامتی مفید بوده و از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می کند.

کاهش وزن و لاغری

شما می‌توانید از سالاد کاهو که یکی از مشهورترین مواد غذایی در رژیم لاغری می باشد استفاده کنید چراکه کاهو دارای مقادیر ناچیزی از چربی و کالری می باشد. به صورتی که یک فنجان کاهو خرد شده فقط دوازده کالری انرژی دارد.

برای لاغر شدن و کاهش وزن از کاهو می‌توانید استفاده کنید کاهوی رومی حدود نود و پنج درصد آن آب است و هر فنجان آن یک گرم فیبر دارد، فیبر باعث ایجاد احساس سیری در بدن شده و به کاهش وزن کمک می کند.

مناسب برای دیابت

کاهو از سبزیجات کم کالری با شاخص گلیسمی کم می‌باشد که برای افراد دیابتی مفید است و خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش می‌دهد.

بهبود رشد مو

مواد مغذی موجود در کاهو سلامت موها را حفظ کرده و مواد معدنی موجود در آن برای رشد موها مؤثر است. ویتامین کا و پتاسیم موجود در کاهو از ریزش مو جلوگیری می کند. شما برای این امر می توانید قبل از شستن موها با شامپو از آب کاهو استفاده کنید، این کار باعث می شود تا موها تقویت شده و به خوبی رشد کنند.

خاصیت ضد التهابی

به دلیل ترکیبات خاصی که در کاهو مانند لیپواکسیژناز و کاراژین وجود دارد به‌‌عنوان یک ضد التهاب عمل کرده و برای درمان بیماری های التهابی مفید است. در طب سنتی از کاهو برای درمان دردهای استخوانی و کاهش التهاب استفاده می شود. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد سبزیجات مختلف مانند کاهو دارای مقادیر زیادی از ویتامین و آنتی‌اکسیدان هستند که در درمان التهاب تاثیر زیادی دارد.

سلامت چشم

امگا سه به میزان فراوان در این سبزی یافت می‌شود و همچنین زاکسنتین نیز یک آنتی‌اکسیدان قوی می باشد که این دو ماده به سلامت چشم کمک کرده و از ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند. تحقیقات انجام گرفته نشان می‌دهد سبزیجات تیره رنگ به ویژه کاهو حاوی لوتئین و زاکسنتین هستند که از بروز بیماری‌های چشم در انسان جلوگیری کرده به‌طوری‌که این مواد برای کاهش بیماری آب‌مروارید در زنان در سنین بالا مؤثر می باشد.

درمان بی خوابی

اگر دچار بی‌خوابی یا کم‌خوابی هستید بهتر است به طور منظم کاهو میل کنید. لاکتوکاریوم موجود در برگ های کاهو که یک مایع سفیدرنگ می باشد به‌‌عنوان ماده آرام‌بخش اثر کرده و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. تحقیقات نشان می دهد لاکتوکاریوم تأثیری مشابه تریاک داشته و هیچ عارضه‌ای ندارد. از کاهو برای درمان بی خوابی می توانید استفاده کنید که بسیار مفید است.

خواص ضد سرطانی

در برگ کاهو مواد مغذی وجود دارد که برای کنترل سرطان خون و سرطان سینه مؤثر است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کاهو حدود پنجاه درصد سلول های سرطان خون را از بین برده و ویتامین‌های موجود در این سبزی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان و ریه مؤثر است.

کاهش فشار خون

کاهو دارای مقادیر زیادی از پتاسیم بوده که برای افراد مبتلا به فشارخون بالا، مفید است و باعث کاهش فشارخون و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود.

عوارض و زیان های کاهو

تداخل دارویی

کاهو به دلیل داشتن ویتامین کا و با داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین تداخل داشته و اثربخشی این داروها را کم می‌کند.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
آمار سایت
  • کل مطالب : 760
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 116
  • آی پی دیروز : 41
  • بازدید امروز : 137
  • باردید دیروز : 54
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 8
  • بازدید هفته : 191
  • بازدید ماه : 1,897
  • بازدید سال : 11,565
  • بازدید کلی : 137,337